İstanbul içi hafta içi her gün 12:00'a kadar verdiğiniz siparişlerinizi ertesi gün teslim etmekteyiz.
Cuma günü saat 12:00'dan sonraki siparişleriniz Pazartesi hazırlanır ve Salı günü, teslim edilir.
İçindekiler: Pancar, sarımsak, çankırı tuzu, peynir altı suyu, su.
***İçinde hiç bir koruyucu bulunmamaktadır.
Bağırsak dostu, antioksidan, kanı temizleyici, enerji deposu bir tarif yaptık. Suyunu günde 1 fincan içerek başlayabilirsiniz.
Pancar Kvass, lakto fermente yöntemi ile hazırlanmıştır, pastorize edilmemiştir. İçinde yaşayan faydalı bakteriler vardır ve gaz çıkışı devam etmektedir. Bundan dolayı kapağı açtığınıza turşularda hareketlenme görebilirsiniz. İçindeki yaşayan faydalı probiyotikler çalkalanarak geldiği için bu hareketlenmenin olması çok normaldir. Ürünü güvenle tüketebilirsiniz
Fermentasyon nedir?
Fermantasyon aslında mayalanma demektir. Bir maddenin bakteriler ve mantarlar aracılığıyla kimyasal olarak çürümesine fermantasyon denir. Peki bu çürümüş gıdalar nasıl sağlıklı olabilir? Bunun cevabını anlamamız için vücudumuzun işleyişine, özellikle de sindirim sistemimize ve bağırsaklarımıza bakmamız gerekmekte. Artık kabul ediliyor ki bağışıklık sistemimizin %80' ini oluşturan bağırsak floramızdır. Parmak izi gibi kişiye özel olan bu florada yaşayan bakteri, mantar ve mayalar 500 ayrı tür civarındadır. Bağırsağımızda 100 trilyon mikrop yaşar, bunlardan yararlı olanlara probiyotikler denir. Zararlı olanlar %10'u geçmez, şayet yararlı probiyotiklerimizi koruyabilirsek tabi. Probiyotikler, ürettikleri enzimler, vitaminler ve antibiyotik maddeler ile bize yardımcı oluyor, ayrıca toksit ve alerjik maddelerin kanımıza geçmesini engelliyor. Ya yararlı probiyotiklerimizi koruyamazsak, işte o zaman zararlı %10 çoğalıyor, bağırsağımızda hakimiyet kuruyor ve bağırsak geçirgenliği başlıyor. Bağırsak vücutta artık 2. beyin olarak kabul ediliyor. Bağırsak floramızı korumak bizim kronik hastalıklardan, otoimmün rahatsızlıklardan korunmamız için hayati önem taşıyor. Peki bağırsak florası nasıl bozuluyor?
Katkı maddeli sentetik gıdalar, rafine edilmiş gıdalar vücudumuzun tanımadığı ve sindiremediği gıdalardır. Bu sentetik sözde gıdalar probiyotiklerimizi değil, diğer %10'luk zararlı maya mikropları beslerler. Sadece yediğimiz yapay ve sindirilemeyen gıdalar mı peki zarar verir floramıza, hayır. Kullandığımız ilaçlar ve antibiyotikler özellikle yararlı bakterilerin tamamını öldürürken, bu antibiyotiklere bağışıklık kazanmış olan zararlı bakterilerin meydanı boş bulup çoğalmasını sağlar. Hani çoğumuzun başına gelmiştir, antibiyotik kullanımı sonrası oluşan mantar, işte tam da bu sebeptendir. Bu konuyla ilgili yapılmış ve yazılmış pek çok araştırmanın sonucunu benim burada bir kaç cümle ile anlatmam tabii ki mümkün değil. Fermente gıdalar probiyotiktir. Bağırsağımızdaki probiyotikleri besler, çoğalmalarına katkı sağlar. Fermente gıdalara örnek vermek gerekirse;
Ekşi mayalı ekmek, ev yapımı sirke, ev yapımı yoğurt (probiyotik değil, prebiyotiktir), kefir, kombo çayı, boza, tarhana, ev yapımı sucuk, ev yapımı pastırma, ev yapımı şirden maya ile mayalanmış peynir ve buna benzer pek çok yöresel fermente ürün de bu gruba dahil edilebilir. Peki sadece probiyotik beslenme ile bağırsak floramızı koruyabilir miyiz? Tabii ki de hayır. Faydalı mikropları beslerken zararlıları beslememek bu işin ana formülüdür aslında.
Denge bu şekilde sağlanır. Geleneksel gıdalarımızın tamamı fermantasyon yöntemine dayanmaktadır.
Ücretsiz Ertesi Gün İçi Teslimat ile!
Haftanın Paketi: Sağlıklı Sebzeler & Meyveler...
Doğal Fermente Katkısız Ev Yapımı Sirke İçimlik Sirke
Ücretsiz Gün İçi Teslimat ile!
"Geçmiş Olsun" Demenin En Doğal Yolu
"Nice Güzel Yıllara" demenin en doğal yolu!
Dalından Kivi
Sert, sulu ve tatlı armut
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için kişisel veri politikamız doğrultusunda çerezler kullanıyoruz.